FEBRUÁRI ÉS MÁRCIUSI ONLINE RENDEZVÉNYEINK

Februárban és márciusban összesen 4 rendezvényre kerül sor.

2021. február 1-én (hétfőn) folytatódik a Belvárosi Szabadegyetem és a Belvárosi Gazdasági Klub nyilvános és ingyenes rendezvénysorozata. Február – március hónapban összesen 4 rendezvényre kerül sor, melyeken szó lesz az Európai Unió aktuális kérdéseiről, így többek között a 7 éves költségvetésről és a helyreállítási alapról, ezek magyarországi hatásairól, a magyar kormány és a parlamenti képviselők szerepéről; továbbá a magyar gazdaság és társadalom aktuális helyzetéről, állapotáról, jellemzőiről 2021 elején; a magyar kormány külpolitikájáról és nemzetközi megítéléséről és az amerikai választások várható hatásairól.

A koronavírus-járvány miatt rendezvényeinket továbbra is közönség nélkül kell megtartanunk. A beszélgetésekről felvétel készül, melyet a Belvárosi Szabadegyetem Facebook-oldalán érhetnek el – akár Facebook-fiók nélkül is -, illetve honlapunkról is. Az előadások a felvétel napján késő estétől, de legkésőbb másnap reggeltől lesznek megtekinthetők Facebook-oldalunkon.

A február – márciusi részletes program:

2021. február 1. (hétfő)

Az Európai Unió aktuális kérdései

A beszélgetésen szó lesz többek között arról, hogy miben tér az új Parlament és a Bizottság működése a korábbitól, a vírus hatásairól és kezeléséről, a magyar képviselők helyzetéről, szerepéről, a jogállamisági eljárásról, a 7 éves költségvetésről, a helyreállítási alapról és ezek magyarországi hatásairól.

Vendégeink: Andor László közgazdász, kandidátus, egyetemi tanár, volt európai uniós biztos és Ujhelyi István jogász, európai parlamenti képviselő

 

2021. február 15. (hétfő)

Hol tart a magyar gazdaság?

Beszélgetünk a magyar gazdaság jellemzőiről, helyzetéről, a nemzetközi rangsorban elfoglalt helyünkről, a válság gazdasági hatásairól, kezeléséről, a magyar gazdaságpolitika sajátosságairól.

Vendégünk: Csaba László közgazdász, akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja

 

2021. március 1. (hétfő)

A magyar társadalom és politika jellemzői 2021 elején

Beszélgetni fogunk többek között arról, hogy milyen változásokat idézett elő a vírus a magyar társadalomban és a politikában, ezek hogyan hatottak. Szó lesz az ellenzéki együttműködésről, a kormány politikájáról, a „választási előkészületekről” és a lehetséges forgatókönyvekről.

Vendégünk: Lengyel László jogász, közgazdász, kandidátus, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója

 

2021. március 22. (hétfő)

Magyarország külpolitikája és nemzetközi megítélése

A beszélgetésen szó lesz többek között a magyar kormány külpolitikájának jellemzőiről, magyarországi és nemzetközi hatásairól, eredményeiről; az amerikai választások várható hatásairól és a magyar kormánynak a nemzetközi porondon betöltött szerepéről.

Vendégünk: Jeszenszky Géza történész, egyetemi tanár, volt külügyminiszter és washingtoni nagykövet

Az előadásokhoz mindenkinek hasznos és tartalmas időtöltést kívánunk!

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!